Εισαγωγή

Έχουμε διαπιστώσει ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν καταγραφές μονοπατιών με GPS απ΄όλη την Ελλάδα.  Δυστυχώς όμως για την Αιτωλοακαρνανία, παρά το ότι έχει πανέμορφα βουνά και θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, με περιοχές που προστατεύονται από τις συνθήκες RAMSAR και NATURA 2000, δεν υπάρχει καμία καταγραφή, με μικρή εξαίρεση το Παναιτωλικό.

Έτσι αποφασίσαμε να καταγράψουμε όλα τα μονοπάτια του νομού μας, να τα δημοσιοποιήσουμε και να τα αναδείξουμε μέσω του Internet, να δημιουργήσουμε μια τράπεζα πληροφοριών με τα μονοπάτια της Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό, αφ ενός να μην χαθούν και αφ ετέρου να προσελκύσουμε πεζοπόρους, ορειβάτες και αναρριχητές ώστε να  γνωρίσουν τον τόπο μας.

Αυτή είναι μια διαδικασία που θα βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη και θα προστίθενται με την πάροδο του χρόνου αφενός μεν νέα μονοπάτια,  αφετέρου δε συνεχείς βελτιώσεις σε  ήδη ανηρτημένες καταγραφές.

Οι καταγραφές μας μπορούν να κατέβουν κατευθείαν σε  GPS ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να τα ακολουθήσει . Σας συνιστούμε το κατέβασμα των καταγραφών να γίνεται μερικές μέρες πριν ώστε να έχετε τις τελευταίες εκδόσεις.

Πατώντας το βουνό που σας ενδιαφέρει, θα εμφανίζεται ένας κατάλογος με τις καταγραφές μονοπατιών που είναι διαθέσιμες για το συγκεκριμένο βουνό. Ακολουθώντας τις οδηγίες μπορείτε να κατεβάσετε την καταγραφή του μονοπατιού που σας ενδιαφέρει σε GPS . Θα βρείτε επίσης όλες τις σχετικές πληροφορίες για την διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε.

Ο ορειβατικός σύλλογος Μεσολογγίου είναι στη διάθεσή σας για όποιες πρόσθετες πληροφορίες  χρειασθείτε.

Σας ευχόμαστε «καλές πορείες» και «Πάντα ψηλά».

ΚοινοποίησηShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter